Tasques 4 anys del 25 de maig al 12 de juny​

Tasques 4 anys del 25 de maig al 12 de juny

Per descarregar les tasques en PDF i imprimir-les pitjau el botó:

Para descargar las tareas en PDF e imprimirlas pulsad el botón:

1.- POLOS DE FRUITA 

Refrescants, sans i gustosos… Que bons que són els polos! Cada any en arribar el mes de juny feim polos de taronja a l’escola. I si els feim a casa? podem fer polos casolans amb fruites naturals.

Vols aprendre a fer-los? 

Quina fruita t’agrada? Tria la que vulguis però que sigui fresca, ben madura i 100% natural. 

Necessitam: 

  • 350 g de fruita, pelada i trossejada 
  • 1 cullerada de suc de llimona 
  • 3 iogurts naturals 
  • 1 cullerada de sucre (opcional) 

Com fer-ho? 

Facilíssim! tritura tota la fruita amb la llimona i després afegeix la resta d’ingredients. Un cop fet, omple els motlles. Si no en tens, et proposem unes solucions: en pots o tassons de vidre, tassons de plàstic, pots de iogurts,… sempre de mida petita. 

Per acabar: posa un palet de fusta (escuradents) o de plàstic i fica’ls al congelador fins l’endemà. Per treure’ls del motlle, un bon truc és posar-los un moment davall el raig d’aigua de l’aixeta. Et sortiran ràpid i bé! Què et sembla? Fàcil ? Doncs endavant, són boníssims!!! 

POLOS DE FRUTA 

Refrescantes, sanos y sabrosos… ¡Qué buenos que están los polos! Cada año, en el mes de junio hacemos polos de naranja en la escuela. ¿Y si los hacemos en casa? Podemos hacer polos caseros con frutas naturales. 

¿Quieres aprender a hacerlos? ¿Qué fruta te gusta? Elige la que quieras pero que sea fresca, muy madura y 100% natural. 

Necesitamos

  • 350g de fruta, pelada y troceada 
  • 1 cucharada de zumo de limón 
  • 3 yogures naturales 
  • 1 cucharada de azúcar (opcional) 

¿Cómo se hace? 

¡Facilísimo! tritura toda la fruta con el limón y después añade el resto de ingredientes. Una vez hecha la mezcla, llena los moldes. Si no tienes moldes, puedes rellenar tarros o vasos de cristal, vasos de plástico, botes de yogures,… siempre de tamaño pequeño

Para acabar: coloca un palito de madera (palillo) o de plástico y mételo en el congelador hasta el día siguiente. Para sacarlos del molde, un buen truco es dejarlos un momento debajo del agua del grifo. ¡Saldrán rápido y bien! ¿Qué te parece? ¿Fácil? Intenta hacerlos, ¡¡¡están riquísimos!!! 

2.- BOMBOLLES DE SABÓ  

Ara que fa bon temps i ja podem sortir una mica a fora, vos proposam una activitat d’exterior que solem fer cada any a l’escola i als infants els encanta: FER BOMBOLLES DE SABÓ! 

NECESSITAREU APROXIMADAMENT:

  • 1 part de sabó per rentar els plats
  • 3 parts d’aigua (millor si és destilada, però si no en teniu la posau normal)
  • 1⁄2 part de gomina pels cabells (opcional)

Barrejau l’aigua i el sabó suaument fins que el sabó quedi incorporat a l’aigua, intentant no fer molta espuma; després, si en teniu, incorporau un raig de gomina (aportarà fermesa i elasticitat i donarà a la bombolla més resistència).

POMPAS DE JABÓN

Ahora que hace buen tiempo y ya podemos salir un poco os proponemos una actividad de exterior que solemos hacer cada año en la escuela y a los niños/as les encanta: ¡HACER POMPAS DE JABÓN! 

NECESITARÉIS APROXIMADAMENTE:

  • 1 parte de jabón para lavar los platos
  • 3 partes de agua (mejor si es destilada, pero si no tenéis, la ponéis normal)
  • 1⁄2 parte de gomina para el pelo (opcional) 

Mezclad el agua y el jabón suavemente hasta que el jabón quede incorporado en el agua intentando no hacer mucha espuma; después, si tenéis, incorporad un chorro de gomina (aportará firmeza y elasticidad y dará a la pompa mayor resistencia). 

ELS ESTRIS PER FER LES BOMBOLLES poden ser diversos: podeu utilitzar canyetes, embuts, coladors,… 

LOS UTENSILIOS PARA HACER LAS POMPAS pueden ser diversos: podéis utilizar pajitas, embudos, coladores,… 

Fins i tot si vos animau, podeu fer aquesta MÀQUINA DE FER BOMBOLLES CASOLANA! Tan sols necessitareu una botella de plàstic, una tovallola, pedaç o tela i un elàstic o corda per aguantar la tovallola. 

¡Incluso si os animáis, podéis hacer esta MÁQUINA DE HACER POMPAS CASERA! Tan solo necesitaréis una botella de plástico, una toalla, trapo o tela y un elástico o cuerda para sujetar la toalla.

ALGUNS CONSELLS… 

– Alerta amb les patinades! Uns papers de diari a terra aniran bé per absorbir el sabó que anirà caient.

– És aconsellable també que quan bufin, ho facin apuntant lleugerament cap avall per evitar que els pugui entrar aigua amb sabó dins la boca.

– Els nins i nines, poden aprofitar l’activitat per ESCRIURE ELS INGREDIENTS a un paper: SABÓ, AIGUA, GOMINA.

– En acabar també poden FER UN DIBUIX de l’experiència viscuda, poden dibuixar- se a ells mateixos, dibuixar les bombolles, grosses, petites, mitjanes…segur que n’han sortit de tota mida! 

ESPERAM QUE PASSEU UNA BONA ESTONA! 

 

ALGUNOS CONSEJOS…

– ¡Cuidado con los rebalones! Unos papeles de periódico en el suelo irán bien para absorber el jabón que vaya cayendo.

– Es aconsejable también que cuando soplen, lo hagan apuntando ligeramente hacia abajo para evitar que les pueda entrar agua con jabón en la boca.

– Los niños y niñas, pueden aprovechar la actividad para ESCRIBIR LOS INGREDIENTES en un papel.

– Cuando terminen también pueden HACER UN DIBUJO de la experiencia vivida, pueden dibujarse a ellos mismos, dibujar las pompas, grandes, pequeñas, medianas… ¡seguro que os han salido de todas las medidas! 

¡ESPERAMOS QUE PASÉIS UN BUEN RATO! 

3.- L’HORA DEL CONTE: “EL SOL FA TARD” 

A continuació podreu veure el conte que tenim a l’escola: “EL SOL FA TARD”.

Ens conta que fins i tot el sol pot adormir-se i necessitar una miqueta d’ajuda per arribar a l’hora.

 

A continuación podréis ver el cuento que tenemos en la escuela: “EL SOL FA TARD”.

Nos cuenta que hasta el sol puede dormirse y necesitar un poquito de ayuda para llegar a tiempo.

Quan acabeu de mirar-lo, vos PROPOSAM UN EXPERIMENT: Anem a ajudar al sol! Construirem un pont en forma d’arc de sant Martí. Amb un tros de paper de cuina doblegat en horitzontal, pintarem en cada extrem els colors de l’arc de Sant Martí. I amb dos tassons plens d’aigua i temps apareixerà el pont de colors. 

Cuando terminéis de mirarlo, os PROPONEMOS UN EXPERIMENTO: ¡Vamos a ayudar al sol! Construiremos un puente en forma de arco iris, Con un trozo de papel de cocina doblado en horizontal, pintaremos en cada extremo los colores del arco iris. Y con dos vasos llenos de agua y tiempo aparecerá el puente de colores. 

 

Aquí teniu el vídeo amb tot el procés:

Aquí tenéis el video con el proceso: 

4.- CONSTRUIR PARAULES

Cerca les lletres necessàries per construir paraules o simplement reconèixer les lletres. Podeu elaborar les lletres amb taps, pedres, gafes, cercar i retallar lletres de revistes, envasos,… 

ALGUNES IDEES…

 

Busca las letras necesarias para construir palabras o simplemente reconocer las letras. Podéis elaborar las letras con tapones, piedras, pinzas para la ropa, buscar y recortar letras de revistas, envases,… 

ALGUNAS IDEAS..

5.- QUIN HA MARXAT? 

L’adult posa diferents objectes damunt la taula. L’infant els observa. Després, tanca els ulls i l’adult n’ha de llevar un i l’infant ha d’encertar quin ja no hi és. Podeu començar amb 3 i anar afegint en cada torn. Després, vos podeu intercanviar. 

El adulto pone diferentes objetos encima de la mesa. El niño o niña los observa. Después, cierra los ojos y el adulto tiene que quitar uno y el niño tiene que acertar cuál es el que ya no está. Podéis empezar con 3 objetos e ir aumentando la dificultad. Después, os podéis intercambiar. 

6.- PUZLE DEL COS HUMÀ 

Farem un puzle o collage del cos humà amb revistes que tenim per casa: retallant el cap d’una persona, el braç dret d’una altra,… 

PUZLE DEL CUERPO HUMANO 

Haremos un puzle o collage del cuerpo humano con revistas que tenemos por casa: recortando la cabeza de una persona, el brazo derecho de otra,… 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>