Propostes 5 anys fins al 23 de Maig

Tasques 5 anys tercer trimestre de l'11 fins al 23 de maig

Podeu seguir enviant fotos de les feinetes per correu electrònic a la vostra tutora
Podéis seguir enviando fotos de las tareas por correo electrónico a vuestra tutora.

 

Per descarregar les tasques en PDF i imprimir-les pitjau el botó:

Para descargar las tareas en PDF e imprimirlas pulsad el botón:

ESTONETES
Aquesta proposta consisteix a escriure en un paperet (del color i forma que vulgueu donar-li) tots aquells bons moments, situacions divertides, jocs, rialles,… que heu viscut a casa i que els infants n’han gaudit. Els escrits es posaran dintre del pot de vidre amb tapa, d’aquesta manera l’infant i la família podreu acudir en qualsevol moment al vostre pot i reviure els bons moments. El pot es podria personalitzar amb dibuixos, trossets de paper de colors, trossets de tela, fil de llana, purpurina, gomets,… Podeu escriure una paraula/frase tots sols o amb l´ajuda dels vostres pares.

Esta propuesta consiste en escribir en un trozo de papel (del color y forma a elegir) todos aquellos buenos momentos, situaciones divertidas, juegos, risas,… que se han vivido en casa y de las que los/as niños/as han disfrutado. Los escritos se guardarán dentro del frasco de cristal con tapa, de este modo vuestros hijos/as y la familia podréis acudir en cualquier momento a vuestro bote y revivir las situaciones vividas. El frasco se podría personalizar con dibujos, trocitos de papel de colores, trocitos de tela, hilo de lana, purpurina, gomets,… Podéis escribir una palabra/frase sólos o con la ayuda de vuestros padres.

 


BERENAR AMB FRUITES

Ara que hi ha molta varietat de fruites, vos convidam a fer-vos un berenar ben saludable. Aprofitau les fruites que teniu per fer animals, palmeres,…i després menjar-les. És una manera de menjar fruita de forma divertida. Després podeu escriure en un paper les fruites que heu emprat i també alguna frase d’alguna fruita.

Ahora que hay mucha variedad de frutas, os invitamos a hacer una merienda saludable. Aprovechad las frutas que tenéis para hacer animales, palmeras,… y después comerlas. Es una manera de comer fruta de forma divertida. Después podéis escribir en un papel las frutas que habéis utilizado y también alguna frase de alguna fruta.

ALTRES PROPOSTES
• Joc del “Veig, veig”: consisteix en pensar paraules que comencin amb una lletra i els altres han d’endevinar-la (han de ser coses que es vegin).
Juego del “Veo-Veo”: consiste en pensar palabras que empiecen por una letra y los demás tienen que adivinarla (tienen que ser cosas que se vean).

• Joc de les “Paraules encadenades”: un diu una paraula, i l’altre ha de dir una paraula que comenci per la síl·laba final d´aquella paraula (per exemple: un diu CASA, l’altre ha de dir una paraula que comenci per SA, per exemple SABATA; ara que comenci per TA,…).
Juego de las “Palabras encadenadas”: una persona dice una palabra, y la otra tiene que decir una palabra que empiece por la sílaba final de aquella palabra (por ejemplo: CASA, hay que decir una palabra que empiece por SA, por ejemplo SABATA; ahora que empiece por TA,…

• Després de veure una pel·lícula que vos agradi, podeu xerrar del què heu vist: què és el que passa, xerrar dels personatges,… També podeu fer un dibuix i escriure el títol, els noms dels personatges, una frase,…

Después de ver una película que os guste, podéis hablar de lo que habéis visto: qué pasa, hablar de los personajes,… También podéis hacer un dibujo y escribir el título, los nombres de los personajes, una frase,…

• Amb l’ajuda dels pares, els nins poden dir i escriure paraules que comencin per una lletra determinada: “Paraules que comencen amb la lletra…”
Con la ayuda de los papás, los niños pueden decir y escribir palabras que empiecen por una letra: “Palabras que empiezan por la letra…”

 • Seguir treballant la sèrie numèrica, relacionant grafia/quantitat.
  Seguir trabajando la serie numérica, relacionando grafía/cantidad.
 • Fer grups d’objectes dins plats (per exemple cigrons, macarrons…). Anar llevant i posant. Així treballem les nocions de suma i resta. Després podeu fer en un paper la suma o la resta dels objectes.
  Hacer grupos de objetos en platos (por ejemplo garbanzos, macarrones…). Quitar y poner. Así trabajaremos las nociones de suma y resta. Después podéis escribir en un papel la suma o resta de los objetos.
 • Fer sumes i restes amb diferents objectes. Per exemple, si teniu un dòmino, podeu sumar/restar els puntets.
  Hacer sumas y restas con diferentes objetos.Por ejemplo, si tenéis un dominó, podéis sumar/restar los puntitos.
 • Amb diferents objectes, fer grups de 4, 5, 6 … elements. Si teniu pedretes, fer grups de 4; de 5 pedretes;…
  Con diferentes objetos, haced grupos de 4, 5, 6 … elementos. Si tenéis piedras pequeñas, haced grupos de 4; de 5 piedras;…
 • Completar la sèrie numèrica. Escriure els nombres que falten.
  Completar la serie numérica. Escribir los números que faltan.
  Per exemple/ Por ejemplo :
 • Amb les diferents formes geomètriques podeu retallar-les per fer figures: nins, cases, animals,…
  Con las diferentes formas geométricas podéis cortarlas para hacer figuras: niños, casas, animales, …
 • Copiar les formes geomètriques del model. Començar per les figura 1 i després, si t’ha anat bé, figura 2 (de les més fàcils a les més difícils).
  Copiar las formas geomètricas del modelo. Empezar por figura 1 y si lo has conseguido, continuar con la figura 2 (de menor a mayor grado de dificultad).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>