Taller de pigments vegetals

Avui, tres de febrer, els alumnes de 4t hem fet un taller super interessant. Podem pintar sense pinturetes ni retoladors. I com? Si sou a casa i teniu fruites o plantes al jardí  ho podreu fer!

Na Rosa del Barco, educadora de Viu la Cultura, ens ha ensenyat tots els secrets i hem fet uns murals preciosos entre un parell de companys.

Ara vos ho explicam.

Hem utilitzat plantes i substàncies que tenim al nostre entorn. De l’ hort de l’escola hem collit vinagrella, bledes, bouganvilla, hibiscus, les baies dels arbres d’infantil que es diuen alegustres. Na Rosa també ha duit altres vegetals com prebe vermell, prunes, remolatxa, col llombarda, arrel de rotgeta, taronja, cafè, safrà i xocolata.

De la vinagrella hem emprat els pètals per a obtenir groc. Les bledes han servit pel verd, de l’arrell de la remolatxa un fúcsia preciós, dels petàls d’ hibisc el color vermell clar, del prebe un vermell taronjat, dels pètals de la bouganville el roseta, de l’arrell de la rotgeta el groc, de la pelleta de la taronja, evidentmet el taronja i de la col llombarda… Sorpresa el blau i el lila!

Altres colors les hem fet amb cúrcuma i safrà pels grocs i el cafè i la xocolata ens han servit pels marrons.

 

 

Com es fa?

Farem bocins petits dels fruits, les fulles o les tiges de les plantes. Les posarem dins un murter i, amb l’ajuda d’una maça,  farem els bocins, el més petit possible o els triturarem ben triturats.

Una vegada que estigui ben capolat li afegirem un poc d’aigua bullint. Ho colarem  amb un colador i separarem el líquid resultant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>