Sortida per Cala d’Or

A l’escola estam estudiant la nostra localitat i el nostre municipi. Dijous passat, 28 de gener, vàrem sortir els alumnes de 4t a fer un recorregut per Cala d’Or per aprendre i disfrutar de la bellesa del nostre poble. Va ser una sortida molt completa. Es varen visitar les  cales que formen Ses Puntetes, l’Oficina de Turisme i les diferents zones de Cala d’ Or: la part més antiga del port de Cala LLonga, la zona del Cala d’Or fundada per Don Pep Costa i la zona més moderna i actual.

El nucli de Cala d’ Or va ser fundat al 1933  per don Pep Costa, en Picarol, com a una colònia d’artistes. D’aquesta època és tota la zona que es troba entre Cala Petita i Cala Gran. Es tracta del cor de Cala d’Or que encara ens transmet tranquil·litat, bellesa i aquella imprenta deixada pels artistes que visqueren i hi viuen allà.

A la plaça Rodona trobam la casa d’ Anne Berthelot escultora que hi viu  Casa “Lene” . Aquesta casa va pertànyer a la  seva tia-àvia Lene Schneider, que ja era artista, pintora de fama reconeguda,  una dels dotze primers col·laboradors de don Pep en la creació de Cala d’Or.

L’escultura situada a l’Avinguda Benvinguts, concretament a la rodona de devora   l’escola,  és seva. Es diu “l’Abraçada”, però la coneixem com la “Besada”.   És una salutació de Benvinguda  a tothom que arriba a Cala d’Or.  Simbolitza la Pau i l’Amor

Don Josep Costa i Ferrer, conegut com en Picarol. Va concebre l’ urbanització de Cala d’Or com un poble modèlic d’estiueig.  Va proposar un estil eivissenc per les seves cases. Ell era d’Eivissa i va posar molts de noms de carrers i places d’aquesta illa. El primer nom que va pensar per la seva urbanització va ser Cala  d’Hort, la seva cala preferida d’Evissa, però la gent prest el va canviar per Cala d’Or,  com tots la coneixem. Una part importatíssima de Cala d’Or havia de ser la naturalesa i va saber mantenir als carrers i parcs, els arbres de la nostra garriga: pins, mates, sivines, ullastres. A més les cases havien de estar dotades d’un jardí.

A la zona del Port de Cala LLonga hi ha la part vella, més antiga que la urbanització de don Pep. Allà hi ha els mollets vells amb els seus varaderos i els llaüts de fusta a punt de ser reparats devora les seves barraques o escars. 

També visitàrem el luxós port de la Marina de Cala LLonga. L’entrada està decorada per una moderna escultura d’un peix de l’escultor Neznam (Anatoliy Neznamov) veí i resident de Felanitx.

.

La sortida es va completar amb una visita a l’Oficina de Turisme on ens varen atendre molt amablement, respongueren les preguntes que havien preparat prèviament a classe i ens fèren un mágnífic regal: una motxilla amb diferents articles: uns  mapes de Cala d’ Or i de Santanyí, un estoig, una caixa de pinturetes i tres bosses  de reciclatge per a separar el cartó, el plàstic i el vidre.

Cala Esmeralada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>