Coneixem el nostre terme

Durant aquest segon trimestre, els cursos de 3r d’EP hem estudiat com és el nostre municipi. I com que no hi ha millor manera d’aprendre que visquent-ho en primera persona, hem duit a terme tres sortides destinades a conèixer, de primera mà, com és l’entorn que ens envolta. 



La primera d’aquestes sortides fou el passat 13 de març al Parc Natural de Mondragó, un espai natural protegit que precisament forma part del municipi de Santanyí. Durant tot el matí els i les alumnes de tercer, acompanyats per dos monitors de l’IBANAT (Institut Balear de la Natura), duguerem a terme una visita guiada per un dels itineraris senyalitzats que ofereix el Parc. 

El recorregut ens va permetre conèixer la flora i la fauna d’aquest indret tan característic. Aprenguérem a reconèixer arbres com l’olivera, l’ullastre o l’ametller; oloràrem plantes aromàtiques com el romaní o la lavanda; escoltarem el cant del ropit; i, en definitiva, gaudírem a través de tots els sentits. 

 

La segona sortida fou pel nostre poble, Cala d’Or. La mestra Isabel Lorente ens va fer un recorregut força interessant i completíssim pels llocs més emblemàtics del nostre poble. 

Ens va explicar nombroses anècdotes de temps passats i com foren els orígens del lloc on vivim. 

Sabíeu que el nom de Cala d’Or prové del nom Cala d’Hort?, o o que el fundador fou un home anomenat Josep Costa i Ferrer? 


La tercera sortida fou al poble de Santanyí

Aquesta excursió ens va permetre donar resposta a una sèrie d’interrogants que estàvem estudiant a l’àrea de Ciències Socials sobre el govern del nostre municipi. 

En aquesta ocasió poguérem visitar l’Ajuntament, seure’ns a la sala de plens, entrevistar un dels regidors de la Sala, entrar a l’Església i escoltar com sona l’orgue, el qual està format per més de 2700 tubs

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>