Celebram el Dia de la No-Violència i la Pau 2016

DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU 2016

Els alumnes del CEIP “Santa Maria del Mar” volem fer públic el nostre compromís per “construir la pau” en el Dia Escolar de la No Violència i la Pau.

La Pau és qualque cosa més que un sol dia de compromís. Construir la pau ha de ser un compromís de cada dia. Tots i cada un dels dies de l’any haurien de ser “Dia Escolar de la No Violència i la Pau”. Intentem cada dia posar una pedra per construir el gran “edifici de la pau”, respectant els drets de cada un de nosaltres, començant per nosaltres mateixos, deixant de permetre tanta violència, tanta injustícia, tanta desigualtat.

Tots sabem que el “Dia Escolar de la No Violència i la Pau” se celebra en l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, aquell gran profeta de la pau.

Gandhi va dir aquesta frase: “No hi ha camí per a la pau. La pau és el camí”.

Les nines i els nins de tercer hem reflexionat sobre la pau i hem pensat aquestes frases:

  • La pau comença amb els nostres amics i coneguts.

  • Perquè hi hagi pau hem de portar-nos bé i no enfadar-nos, conformar-nos amb el que tenim i no ser capritxosos.

  • Encara que hi hagi guerra, pot haver-hi pau en els nostres cors.

  • No a la guerra, sí a la pau. No a la violència, sí a l’amor.

  • La guerra no pot res. La pau ho pot tot.

  • La pau no s’aconsegueix parlant de pau. Hem de treballar i esforçar-nos molt per aconseguir-la.

  • La pau és la vida de les persones. Crec en la pau. Sempre hi haurà pau si tots hi creiem.

  • Quan dos es barallen, perden tots dos.

  • La pau no es pensa. Es creu en ella i s’aconsegueix amb esforç.

  • La pau comença quan creiem en nosaltres.

  • El món necessita pau per a poder viure feliços.

Que no ens falti mai la voluntat de treballar per la pau. Actuem. Rompem les barreres i construïm un nou món. Que els ciutadans siguem un exemple a seguir pels governs.

MANIFEST CONJUNT DE LES ESCOLES DEL MUNICIPI DE SANTANYÍ

Avui es celebra el Dia Escolar de la No violència i la Pau. Tots els centres escolars del municipi de Santanyí ens volem ajuntar per celebrar aquesta festa tan important en el temps que corren i conscienciar a tots els alumnes del nostre terme de la importància de la pau en el Món.

Per celebrar aquest dia ara uns alumnes llegiran aquest manifest conjunt.

La pau és qualque cosa més que un sol dia de compromís. Construir la pau ha de ser un compromís de cada dia. Tots i cada un dels dies de l’any hauria de ser Dia Escolar de la No violència i la Pau.

La pau per jo és una forma de vida. La pau no té una explicació, la pròpia paraula ja inspira, l’amor, els sentiments, l’alegria…

Si l’odi governa, jo mor. Si una bala assassina un innocent, jo mor. Si un terrorista menysprea la vida, jo mor. Mor en qualsevol assassinat, de qualsevol color, de qualsevol confessió, de qualsevol ciutat, de qualsevol edat. Mor amb els meus amics i mor amb les seves famílies.

Farem bufar vents d’amistat que desplaçaran els nostres núvols. Podem restar sota l’arbre ple de fulles d’esperança i justícia, aigües d’empatia nodriran les seves arrels. Caminarem de la mà retirant les pedres del camí. A la meva vila ningú no es punxarà, tendrem robes toves fetes d’abraçades. Les reixes s’obriran a cop de somnis i no caldrà que hi facin força. A la meva vila ha sortit el sol. A la nostra vila tots sentim l’escalfor de la pau.

Que els països i les persones es comuniquin amb paraules i no amb violència. Escoltem les veus que demanen la pau. Avui des de l’escola volem enviar un missatge a tot el món: que no hem de fer camí per a la Pau, la Pau és el camí.

No volem guerres, volem pau.

No volem tristesa, volem felicitat.

No volem odi, volem amor.

Volem acabar amb la pobresa i les desigualtats.

L’arbre de la pau es rega amb emocions i sentiments.

Si jo fes màgia convertiria les armes en coloms de la pau.

La pau es riure i compartir.

L’amor no té límits.

Estimar és ajudar i comprendre.

La pau no té colors, són tots els colors units.

VISCA LA PAU!